L'home que va intentar prendre l'arma d'una militar a l'aeroport d'Orly, a París, anava drogat i begut, segons indiquen els informes toxicològics. Anteriorment a l'atac, Ziyed Ben Belgacem, va ferir una persona en un control d’identitat i més tard es va dirigir cap a la soldat per agafar l’arma que portava mentre cridava que volia matar i morir per Al·là.

Després de ser abatut amb 8 trets, se li va realitzar l’autòpsia i les autoritats judicials van fer pública diumenge la troballa: 0,93 grams d’alcohol per litre de sang, cànnabis i cocaïna.

Ziyed Ben Belgacem era francès i tenia 39 anys. Tot i que les autoritats indiquen que s’hauria radicalitzat durant la seva estada a la presó entre els anys 2011 i 2012, el seu pare es va posar en contacte amb la ràdio Europe 1: “El meu fill mai ha estat un terrorista. Mai anava a les oracions. Bevia. Sota els efectes de l’alcohol i el cànnabis així és com un acaba”. També va explicar que posteriorment a l’atac al policia que l’anava a identificar en un control de tràfic, va dir-li que havia fet “una burrada”, en referència a l’atac a l’agent.

L’autor dels fets tenia antecedents per robatoris i tràfic de drogues. Tot i que les autoritats sabien de la seva existència, no el van catalogar com a possible terrorista.

Posteriorment a l'atac, també van detenir el pare, germà i cosí de Belgacem. Hores més tard van ser alliberats sense càrrecs.