El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Abreu prendrà aquest dilluns declaració al president de Catalunya Acció, Santiago Espot, acusat de promoure la xiulada a l'himne espanyol que es va produir en la final de la Copa del Rei del 2015, quan el públic que assistia al partit entre el Futbol Club Barcelona i l'Athletic de Bilbao va esbroncar el rei d'Espanya i l'himne.

Dilluns passat Espot ja havia de declarar a l'Audiència, però va comunicar al jutge que ni ell ni el seu advocat havien rebut la causa, i per això se'ls va donar una setmana per estudiar l'acusació. Espot, malgrat tot, va declarar als periodistes que la xiulada era una "mostra d'antiespanyolitat" i va mostrar-se disposat a promoure'n de noves.

Injúries

Andreu cita Espot com a responsable d'un presumpte delicte d'injúries, perquè Catalunya Acció, amb altres organitzacions independentistes, van repartir 10.000 xiulets entre els assistents al partit. Manos Limpias va promoure la querella contra Espot. El jutge Andreu la va arxivar dues vegades, al·legant que la xiulada no suposava un delicte d'injúries al Rei ni d'ultratge a la nació. Però la sala penal de l'Audiència Nacional el va obligar a reobrir el cas.