El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, s'ha mostrat disposat a organitzar un viatge reivindicatiu a Brussel·les per al proper 6 de desembre. Després que diversos col·lectius hagin proposat organitzar un viatge a Brussel·les pel pont de desembre i fer una manifestació a la capital europea, arran dels empresonaments de gran part del Govern, l'ANC s'ha mostrat disposada a involucrar-s'hi.

En una entrevista Catalunya Ràdio, Alcoberro ha assegurat que "estem disposats a entomar aquesta iniciativa d'anar a Brussel·les" i ha volgut posar en valor l'"experiència de l'organització" per poder-ho fer efectiu. En aquest sentit, ha assegurat que formaran part de les associacions i entitats si finalment s'organitza el viatge, però ha volgut alertar que la reivindicació que es pogués fer allà "no tindria les característiques d'una gran mobilització". 

Alcoberro ha posat l'accent en les dues mobilitzacions programades per la setmana que ve, l'aturada general del dia 8 i la gran manifestació del dia 11. El vicepresident de l'ANC ha assegurat que després dels darrers empresonaments i de l'ordre de detenció emesa contra Puigdemont i quatre consellers del Govern, "el país ha de respondre de manera clara, contundent i a l'alçada". Tot i això, ha demanat "no tendir a la hiperactivitat" i fer accions de manera organitzada. ​