El conseller de Presidència i portaveu de la Generalitat, Jordi Turull, ha assegurat avui que l'executiu català "en ple" signarà el decret de convocatòria del referèndum d'1 d'octubre, ja que "serà un honor" per als consellers.

En declaracions a RNE, Turull ha explicat que "no és un secret que aquesta setmana hi haurà novetats perquè el referèndum està molt a la vora", en relació amb la probable aprovació al Parlament aquesta setmana de les lleis del Referèndum i de Transitorietat Jurídica, les principals lleis de "ruptura".

El Govern ho aprovarà "en ple"

Turull sí que ha confirmat d'una altra banda que el Govern "en ple" signarà la convocatòria del referèndum una vegada s'hagi aprovat la llei del Referèndum. "És un honor per a nosaltres firmar-la. Serà un honor com a conseller signar aquest decret" de convocatòria, ha dit.

El conseller ha explicat que està "molt tranquil" perquè "no hi ha cap article del codi penal que digui que posar urnes és delicte", com tampoc tem pel seu patrimoni personal. "El meu major patrimoni són les meves conviccions i és un honor i privilegi viure aquest moment a Catalunya", ha afegit. Malgrat tot, ha lamentat l'"anormalitat" que viu Catalunya, ja que el Govern de Mariano Rajoy "actua amb dos comodins: el Tribunal Constitucional i la Fiscalia. I se'ns diu de què podem parlar i de què no podem parlar".

"Al fons del mar, no hi són"

Preguntat per si coneix on estan les més de sis mil urnes que el president Carles Puigdemont, va assegurar que tenia ja disponibles la Generalitat, Turull ha afirmat: "No sé on són les urnes. Li ho dic de veritat", ha admès, encara que ha mostrat la seva "total confiança" en els encarregats d'aquesta qüestió.

"Al fons del mar, no hi són -ha fet broma-. No puc concretar més, es concretarà quan es convoqui el referèndum. Però primer hem d'aprovar l'empara legal del referèndum i això depèn dels grups parlamentaris que han treballat el text (la llei del referèndum) i és decisió de les pròximes hores i dies".