El ple del mes de novembre de l'Ajuntament de Terrassa, celebrat aquest dijous, ha aprovat la sortida del municipi de la Associació de Municipis per la Independència (AMI), a la qual es va adherir el juliol de 2015.

Ha estat una proposta de resolució del PP (1 regidor), que ha comptat amb els vots favorables del PSC -formació que governa, amb 9 regidors- i Cs (3), els contraris d'ERC (4), el PDeCAT (3, però han votat dos perquè faltava Meritxell Lluís, dona de Josep Rull) i la CUP (1), i l'abstenció de Terrassa en Comú (6).

El portaveu popular, Alejandro Rodríguez, ha justificat la seva presentació "per la ruptura del pacte de govern entre socialistes i la que llavors era CiU", per la qual cosa ara ja no existeix cap motiu per romandre en l'associació, ha afegit.

Així mateix ha definit com a anomalia que la ciutat formi part d'aquesta entitat, determinant que, "en els presumptes referèndums" celebrats, en referència al 9-N de 2014 i el del passat 1 d'octubre, un 39,54% i un 34,52% del cens de la població, respectivament, va votar a favor de la independència, i ha apuntat que vuit dels 27 regidors del ple són independentistes.

Rodríguez ha explicat que és el primer plenari que se celebra en el qual es pot demanar "la sortida immediata" de l'AMI, i ha subratllat la voluntat de la seva formació de "no ser-hi ni un dia més".

El portaveu del PSC, Amadeu Aguado, ha recordat que era un "simbolisme" i que des d'aquell estiu de 2015 fins a l'actualitat han passat moltes coses.