El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat inconstitucional que la Generalitat pugui subscriure convenis i acords internacionals sobre professions esportives, decretant nul l'article 4 de la llei catalana 7/2015.

La sentència estima parcialment el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar el Govern de Rajoy contra diversos preceptes de la llei catalana.

En concret, el Constitucional creu que la facultat que l'article 4 atorga al Govern, a través de la Secretaria General de l'Esport, de subscriure convenis i acords d'equiparació de professions i competències mínimes amb altres registres de professionals de l'esport d'estats de la UE, amb efectes jurídics "inequívocs", pot reconèixer drets i originar obligacions davant poders públics estrangers i incidir en la política exterior de l'Estat espanyol.

Per l'alt tribunal, amb això s'"excedeix" la competència autonòmica que sí que pot exercir la Generalitat de celebrar acords de col·laboració amb projecció exterior.

El TC recull que "no es tracta, en efecte, d'acords internacionals administratius, ja que la seva subscripció no es vincula, de cap manera, a un previ tractat internacional que els contempli expressament".

Així, rebutja l'al·legat per l'advocada de la Generalitat perquè "res en el tenor del precepte impugnat no permet interpretar-ho en el sentit d'entendre subordinada la formalització dels convenis que contempla a un futur tractat internacional".