La polèmica provocada per les desqualificacions que l’escriptor Félix de Azúa ha dedicat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han servit perquè el conseller de Cultura, Santi Vila, comenci a moure’s públicament en el debat municipal barceloní.

Ha estat a través d’un tuit, en què el polític convergent rebutja els “insults elitistes” de Félix d’Azúa, però aprofita l’oportunitat per deixar clar que també ell pensa que “Barcelona es mereix un altre perfil d’alcalde”.

 

Azúa, acadèmic de la RAE pròxim a Ciutadans, ha assegurat que l’alcaldessa de Barcelona “hauria d’estar servint en un lloc de peix, en comptes d’ocupar aquesta responsabilitat” perquè “no té ni idea de com es porta una ciutat, ni li importa”.

Des que les darreres eleccions municipals van fer evident que CDC necessita trobar un nou rostre per liderar les seves propostes a la ciutat de Barcelona, el nom de Santi Vila està circulant amb insistència com a possible candidat per substituir Xavier Trias.

Tot plegat es produeix, a més, en ple debat precongressual i de refundació de l'espai polític convergent, on es preveu un canvi profund en el repartiment de forces i lideratges dins del partit, per la qual cosa qualsevol moviment del conseller de Cultura relacionat amb la ciutat de Barcelona s’observa amb molta atenció.