La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, acompanyada dels ministres d'Energia, Álvaro Nadal, i d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, assistiran a la Ponència econòmica i d'Administració Territorial del PP a Galícia, en una trobada a Santiago de Compostela aquest dissabte, on també hi haurà Alberto Núñez Feijóo entre d'altres.

Aquesta reunió es celebra només tres dies abans de la Conferència de Presidents. A la ponència, que s'aprovarà en el conclave estatal de febrer i que arriba després de la trobada celebrada a Barcelona, ​​hi participaran també el vicesecretari de Política Autonòmica del PP, Javier Arenas; el president del PP basc, Alfonso Alonso; el líder del PP català, Xavier García Albiol; i el president del Govern de la Rioja, José Ignacio Cendrers.

La cita tindrà lloc en un hotel de Compostela i cobra "rellevància", tal com ha explicat el secretari general del PPdeG, Miguel Tellado, en vigílies de la Conferència de Presidents, convocada per al dimarts 17 de gener i en la qual està previst que s'abordi, entre altres qüestions, el model de finançament autonòmic.

Tellado ha destacat que el propi ideari del PP reprodueix "la màxima" de no acceptar "privilegis" per a unes comunitats sobre altres i de no consentir criteris de repartiment que no estiguin fonamentats "a les necessitats dels ciutadans".