El cupaire Benet Salellas reclama autocrítica per la situació que s’ha produït al Parlament amb el manteniment de l’esmena per part dels cupaires que han tombat els pressupostos del Govern i el conseqüent l’anunci del president Carles Puigdemont d’una qüestió de confiança.

“Hem de resoldre el que ha passat aquests dies des d’una perspectiva d’autocrítica, de millorar el que s’ha fet, d'asseure’ns i de dialogar i sobretot de construir perquè l’objectiu d’aquesta legislatura era la construcció de la República catalana”, assegura en un vídeo.

Homes forts de CDC

De tota manera, en la seva intervenció hi ha més retrets al Govern i a JxSí que no pas autocrítica. Salellas, que explica que des del mes de febrer fins ara hi ha hagut més de 16 reunions amb el departament d’Economia per intentar trobar una sortida als pressupostos, assegura que van trobar receptivitat per part d’ERC i que el darrer cap de setmana de negociació hi va haver un acostament amb la gent CDC amb qui negociaven.

“Però aquest dilluns passat en la reunió de l’executiva de Convergència, els homes forts de CDC acaben decidint que no estan disposats a cedir en cap d’aquests punts que per a nosaltres eren imprescindibles i això és el que desencadena finalment el vot de la CUP dimecres”, assegura.

Igualment, després d’exposar quines eren les exigències de la CUP per garantir uns pressupostos més socials, retreu que els comptes que plantejava el Govern, a banda de les partides per a la conselleria d’Exteriors i per a l’Agència Tributària, no eren “de construcció d’una República”.

Aprendre dels errors

El diputat assegura que en realitat la CUP ha rebut per les diferències internes a JxSí i limita la seva autocrítica a la incapacitat dels diputats anticapitalistes per explicar les seves raons. “El més important és que aprenguem dels errors d’aquests dies. Des de la CUP hem de fer autocrítica. A vegades es té la raó però si un no té la capacitat de comunicar aquesta raó i d’explicar-ho bé aleshores aquests esforços esdevenen totalment infructuosos”, argumenta.

Finalment fa una crida a reconstruir el diàleg: “Hem de tenir clar que entre el conjunt del bloc independentista hem de trobar la fórmula des de la diversitat, des de la pluralitat, per construir la República catalana. Ningú pot imposar res. Tampoc CDC. Per tant hem d’asseure’ns i construir la República”, reclama tot assegurant que hi ha "temps i marge".