Després de la darrera mesura del Govern espanyol d'anul·lar el FLA de Catalunya si té indicis que el Govern català es gasta diners públics en qualsevol partida destinada al referèndum, el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián, ha enviat un missatge a de tots aquells que critiquen la compra d’urnes de l’1-O establint un paral·lelisme amb el cost de la carrera universitària del net gran del rei emèrit, Froilán de Borbó.

En una piulada al seu compte de Twitter, Rufián ha escrit “Mare meva això de les urnes dels catalans”, acompanyat d’una imatge on apareix el cost, 21.000 euros, de la carrera d’empresarials que el fill gran de la infanta Elena i Jaime de Marichalar començarà el setembre vinent a Madrid.  

De seguida molts usuaris han replicat aquest comentari de Rufián afirmant que aquesta quantitat no estarà sufragada per diners públics. Unes acusacions a les que el diputat d’ERC ha respost amb to irònic: “Tot el món sap que Froilán es va treure la carrera treballant al Joy Eslava”. Referint-se a una coneguda discoteca de la ciutat madrilenya