El diputat d'ERC Gabril Rufián ha protagonitzat aquest dimecres una nova picabaralla durant la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya al Congrés. Aquest cop, amb l'exnúmero dos de la Polica espanyola, Eugenio Pino, i amb l'inspector de la Policia, José Ángel Fuentes Gago. Pino ha acabat responent a Rufián que ho faria "tot" per Espanya.

L'exnúmero dos de la policia espanyola s'ha negat sistemàticament a contestar al diputat català durant la seva compareixença, al·legant que el seu cas estava judicialitzat. Ho ha fet fins que aquest li ha preguntat si es considera un patriota. La qüestió ha portat a Pino a contestar: “Sens dubte”. Aleshores Rufián ha seguit i li ha preguntat "Què faria vostè per Espanya?”, al que l'exnúmero dos de la policia ha contestat: “Ho faria tot”. “Què és tot?”, ha seguit insistint el portaveu d'ERC, al que Pino ja s'ha tornat a plantar i s'ha negat contestar.

"No és James Bond, sinó un Torrente"

Aquesta no ha estat l'única. La primera part de la comissió sobre l'Operació Catalunya, la que ha tingut lloc al matí, s'ha centrat en els viatges de l'inspector de la Policia, José Ángel Fuentes Gago, a Ginebra (Suïssa) per investigar el presumpte compte de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias.

En conseqüència, el diputat d'ERC, Gabriel Rufián, ha ironitzat que Gago es creia el "James Bond espanyol", però que en realitat era "un Torrente". Això ha indignat el compareixent, i més tard, el diputat del Partit Popular, Carlos Roja, quan Rufián ha recomanat que l'inspector fos "degradat" a vigilant d'una obra, i no a la cúpula policial.