A Rubí, l'únic municipi català on s'ha celebrat un acte en favor de la Constitució, s'hi han viscut moment de tensió aquest matí. L'acte estava organitzat per l'ajuntament, però s'ha vist eclipsat per una concentració espontània organitzada per grups independentistes davant de l'Ajuntament. Un centenar de persones han boicotejat l'acte de l'ajuntament amb xiulets, escridassades i insults. També s'ha produït la crema d'una constitució.

A l'acte de l'ajuntament hi han assistit els líders del PSC, PP i Ciutadans de la ciutat. S'hi han llegit diversos articles de la carta magna espanyola i ha acabat amb un discurs de l'alcaldessa socialista Ana María Martínez. A més, ha comptat amb la presència d'unes 150 persones, algunes amb banderes espanyoles.

A pocs metres d'allà, hi havia una segona manifestació, en aquest cas a favor de la independència de Catalunya, i que ha aplegat unes 100 persones, on hi havia membres d'ERC, CUP, el PDECat i ICV, i també d'altres entitats com l'ANC, Òmnium o la PAH.