La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha arrencat a plorar després de saber-se l'empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i els consellers. En declaracions als mitjans de comunicació davant l'Audiència Nacional, Rovira ha assegurat que "no ens rendirem" i que "lluitarem fins al final". Ha estat en pronunciar aquestes paraules quan no ha pogut contenir el plor.

"Tenim tot el dret del món a viure en un país més just, més lliure i més digne", ha assegurat tot seguit Rovira, tot afegint que "guanyarem".

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decretat aquest dijous presó provisional i sense fiança per a Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó, Dolors Bassa i Meritxell Borràs. També ha decretat presó per a l'exconseller Santi Vila, però en aquest cas amb una fiança de 50.000 euros.

El president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Meritxell Serret no han anat a declarar a Madrid i s'han quedat a Brussel·les. La Fiscalia ha demanat al jutge que emeti una ordre d'empresonament internacional per a tots ells.