El Departament d’Afers i Relacions Institiucionals i Exteriors i Tranparència de la Generalitat, dirigit per Raül Romeva, ha emès avui un memoràndum a les seves delegacions informant sobre el registre de la Llei del referèndum.

En primer lloc, comunica que avui “s’ha registrat al Parlament de Catalunya la Llei per a l’autodeterminació de Catalunya, secundada per 68 del 135 diputats del Parlament”.

Així mateix, el memoràndum destaca que la Llei “té la voluntat d’establir el marc legal per a convocar i acollir un referèndum que permeti els ciutadans de Catalunya decidir el seu futur polític l’1 d’octubre d’aquest any”.

Tal i com es manifesta en el text, aquesta Llei busca respondre el “rebuig de les institucions de l’Estat Espanyol a negociar una solució política davant les peticions legítimes de Catalunya”, alhora que pretén combatre la “restricció de l’autogovern català per part de l’Estat Espanyol”, que està iniciant un procés de “recentralització i interpretació restrictiva de la Constitució Espanyola”.

Per altra banda, el memoràndum expressa que la Llei del referèndum es nodreix de “la necessitat de trobar una solució política al conflicte polític amb el Govern Espanyol”, de “donar resposta a les demandes que el poble català ha expressat a través d’enquestes” i de “l’existència d’un marc legal internacional que possibilita la convocatòria d’un referèndum per a la independència”.

Un cop s’apliqui la Llei del referèndum, el memoràndum afirma que aquesta s’encarregarà de regir “els procediments per a votar l’1 d’octubre amb totes les garanties democràtiques necessàries”.