L'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, ha comparegut aquest divendres davant dels mitjans després de conèixer-se la sentència del Cas Nóos i ha expressat la seva "satisfacció" per l'absolució de la Infanta. Segons ha assegurat, ha mantingut una conversa telefònica amb la Infanta, qui li hauria expressat la seva satisfacció però també la seva preocupació per la situació del seu marit, Iñaki Urdangarin, condemnat a sis anys i tres mesos de presó.

"La Infanta ha rebut la sentència amb el disgust de compartir una condemna per al seu marit, que considera injusta", ha assegurat Roca.

Aquesta sentència és, segons ha reconegut el lletrat, un exemple clar que "tots els ciutadans són iguals davant de la llei". Per això, Roca considera que els ciutadans "han de creure en la justícia" de la mateixa manera que van creure en ella quan la Infanta es va asseure al banc dels acusats.

Malgrat l'acusació de Manos Limpias, que demanava per a la Infanta vuit anys de presó i una multa de més de dos milions d'euros, la germana del Rei ha quedat absolta i haurà d'assumir, en concepte de responsabilitat civil, el pagament de més de 250.000 euros.

"La responsabilitat civil de la Infanta ja va quedar satisfeta al desembre del 2014 en una quantia superior a la que ara se li requereix", ha recordat l'advocat. Per aquesta raó, la Fiscalia ha de tornar a la Infanta la diferència entre els 587.413 euros que va ingressar el 2014 i la quantitat ara se li requereix, més de 265.000 euros en qualitat de responsable civil a títol lucratiu.

La investigació pel Cas Nóos, referit a la presumpta trama de corrupció duta a terme per la fundació "sense ànim de lucre" que dirigien Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, va començar fa 8 anys i el judici, que es va fer a l'Audiència de Palma, sis mesos