El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha cridat avui a aprofitar el 21-D per "posar fi al nacionalisme i la seva idea caduca", que ha definit com "un verí que pot emmalaltir Europa" i acabar amb "40 anys on el nacionalisme ens ha marcat l'agenda".

En un acte de presentació de les llistes de Ciutadans per a les eleccions del desembre al Teatre Tívoli de Barcelona, on va néixer la formació fa 11 anys, Rivera ha afirmat que no hi ha "cap motiu per deixar de creure en la victòria", i ha demanat "defensar sense complexos la idea d'Espanya i Europa".

"Sé que vam néixer per a això, la història ens ha col·locat aquí per estar preparats per a aquest moment", ha assenyalat, "Mai no hem tingut una oportunitat com aquesta". "Toca contraposar els valors civils" davant dels "identitaris", "combatre el supremacisme" amb "igualtat" i la "fractura", amb la "unió", ha assegurat.

Rivera ha dit als "nostàlgics", en al·lusió a PP i PSOE, que "el bipartidisme i els tripijocs amb els nacionalistes han mort" perquè "el poble espanyol ja no ho tolera" i perquè "ha arribat Ciutadans".

"Ciutadans és l'alternativa ciutadana davant l'hegemonia nacionalista" i l'aposta per "valors cívics no identitaris", ha dit, i és la garantia per aconseguir una "Catalunya lliure, sí: però de corrupció, d'imposició i de nacionalisme."

Ha afirmat que Inés Arrimadas serà "la dona política més important d'aquest país" i ha defensat que la candidatura de Ciutadans "té darrere un projecte nacional" que és "l'únic projecte de futur per a Espanya".

El líder de la formació taronja ha assegurat que la catalana és "una comunitat autònoma d'una gran nació dins del projecte europeu", i ha considerat en aquest sentit que el 21-D "no és simplement una batalla local, ja que tot Europa està pendent del que passa a Catalunya".

Rivera ha apuntat la necessitat d'"actualitzar" la Constitució, però no per "acontentar els separatistes", ha remarcat, sinó "pensant en la vida de tots els espanyols".

presentació llista Ciutadans Tivoli 2 ACN

ACN

Arrimadas: "Seré la presidenta de tots els catalans"

La cap de llista de Ciutadans per a les eleccions catalanes, Inés Arrimadas, ha afirmat per la seva banda que vol ser "la presidenta de tots els catalans", també dels que són independentistes, i ha dit que vol "superar aquesta etapa de procés", que la societat no pot aguantar "quatre anys més".

A l'acte també hi han intervingut els caps de llista per Girona, Jean Castel; Tarragona, Matías Alonso, i Lleida, Jorge Soler, i la número dos per Tarragona, Lorena Roldán.