La regidora badalonina Conxita Botey, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha decidit abandonar el partit. Botey ha presentat la seva dimissió per desacords amb el partit després del referèndum de l'1 d'octubre

Segons ella mateixa ha explicat a Televisió Badalona, la decisió ha vingut presa després de la repressió policial del passat referèndum de l'1 d'octubre, en considerar que el seu partit no ha estat "prou contundent" en la seva resposta. A més, Botey també creu que el PSC havia d'haver participat a l'aturada general del passat dimarts i li retreu la seva "inacció" per trobar una solució al procés sobiranista.

"El que em preocupa és allunyar-me de la gent", ha assegurat Botey, després d'explicar que molts militants del PSC s'han dirigit a ella per criticar la reacció del partit a la violència policial. Per això, segons explica ella mateixa, ha decidit desvincular-se del partit, després de més de 15 anys.

Botey, que mantindrà l'acta de regidora, se suma així al pas que ja han fet alguns altres càrrecs electes del socialistes, que han deixat el partit en els dies previs i posteriors a l'1 d'octubre. Alguns d'ells són un regidor de Valls, que va abandonar el partit després de la detenció de 14 alts càrrecs del Govern.