"Sant Jordi no existeix. És San Jorge, patró d'Aragó. Feu-vos fotre, putos independentistes". Amb aquestes paraules, el regidor del PP de Premià de Dalt Pedro Bailón va encetar una polèmica a Twitter ahir durant la celebració de la diada.

El regidor, que representa la formació des del 2015 a l'Ajuntament d'aquesta població del Maresme, ha refusat demanar perdó per atacar la festa i els partidaris de la independència. Això sí, ha decidit d'esborrar el tuit després de rebre moltes crítiques.

 

Unes quantes hores més tard, ja al vespre, Bailón ha publicat un altre tuit en què ha destacat la festa com a símbol de la "convivència" i ha desitjat que la diada esdevingui patrimoni de la humanitat.

 

Alguns usuaris han qualificat la decisió de canviar el to com a pròpia d'un covard o hipòcrita. D'altres han preferit agrair-li el comentari, tot assegurant que contribueix a sumar adeptes al procés independentista: "Ets el puto amo! Amb gent com tu cada dia en som més", ha assegurat un usuari. D'altres han demanat que dimiteixi com a regidor de Premià de Dalt.

L'operació Sant Jordi

El comentari arriba en un moment en què els populars estan intentant aproximar-se a Catalunya. L’operació Sant Jordi, amb què l'executiu pretén fer retrocedir els suports a la independència amb el seu suport a la inclusió de la festa com a patrimoni de la humanitat, continua captant l'atenció de l’actualitat política catalana i ahir va centrar el debat dels partits de l’oposició en els seus tradicionals discursos de Sant Jordi.