CDC no vol quedar-se sense grup al Senat. Després de la decisió de la Mesa d’enviar-los al Mixt, la formació ha anunciat que presentarà un recurs, criticant que no s’estigui respectant, al seu parer, el Reglament de la cambra, sinó atenent a qüestions polítiques. Ho faran abans de les deu del matí de dijous que ve, termini límit, i al·legacions que revisaran els membres de la Mesa en una reunió dues hores després.

“Deixi la política per l’hemicicle”. Això és el que ha demanat en declaracions a la premsa el portaveu de la formació a la cambra, Josep Lluís Cleries, reivindicant que es compleixen tots els requisits – presentar deu firmes de senadors i modificar el nom de la formació-. Cleries ha insinuat en tot moment que la decisió derivi de la votació de les conclusions del Procés Constituent al Parlament.

A nivell de “jurisprudència constitucional”, el convergent ha remarcat que en d’altres ocasions, en circumstàncies similars, els grups s’han pogut formar per un “préstec” de senadors del PP. A més, ha recordat que els serveis jurídics de la cambra han presentat un informe que ho avala.

Amb tot, en aquest context, Cleries s’ha queixat que "precisament els que sempre parlen de la Constitució" aquesta vegada no vulguin respectar les normes perquè "afavoreixen Catalunya i un grup parlamentari de Catalunya".