El posicionament dels comuns davant el referèndum de l'1-O ha tingut la rèplica a les xarxes. En la reunió de la seva coordinadora nacional, Catalunya en Comú ha decidit donar-hi suport com a "mobilització" però no com a referèndum, i no ha volgut fer per ara una crida a la participació. Diversos polítics i altres personalitats han volgut dir-hi la seva en 140 caràcters.

Així ha reaccionat l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, encausada pel 9-N, que lamenta que els comuns no es mullin.

El sociòleg Salvador Cardús ha volgut replicar el partit d'Ada Colau i Xavier Domènech quan diuen que el referèndum de l'1 d'octubre no és el referèndum que els catalans mereixen.

La diputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí ha lamentat la decisió adoptada, amb un "no era això".

La també parlamentària cupaire Mireia Boya és la que més s'ha esplaiat, denunciant que "si Catalunya en Comú es deixa fagocitar per ICV, serà no només una gran estafa, sinó també la seva desaparició".

Finalment, el cantautor Cesk Freixas lamenta que els comuns hagin adoptat aquest posicionament "a les portes de la major sacsejada política del nostre país".