El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, considera "una vergonya" les acusacions a l'Executiu de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, d'haver amenaçat per "múltiples vies" amb enviar l'exèrcit i amb "morts als carrers" si es mantenien els plans independentistes. Rajoy ha respost a les paraules de Rovira en declaracions als periodistes a Göteborg, on ha participat en una cimera social dels líders de la UE.

En la mateixa línia que l'expressat pel portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, Rajoy ha volgut desmentir categòricament les paraules de la republicana. "Això és una vergonya. Ja no hi ha qualificatiu que tingui per aplicar aquesta afirmació. Deixem-ho en el fet que és absolutament fals. És una enorme mentida i, sobretot, és una vergonya", ha insistit. I ha prosseguit: "En la vida no val tot. Cada un pot defensar les seves posicions com vulgui, però això és intolerable", ha sentenciat.

"Acatarà" el que decideixin sobre Puigdemont

Rajoy ha assegurat que acatarà la seva decisió sobre l'ordre de detenció i lliurament remesa per les autoritats espanyoles contra el president Carles Puigdemont i els quatre consellers que es troben amb ell a Brussel·les, que avui han declarat davant de la justícia belga. "Confio en el poder judicial i, sobretot, ho respecto i acato les seves decisions. Això és un dels valors bàsics i dels principis fonamentals de la UE, que és el respecte a la llei i a l'Estat de dret i la divisió de poders".

"Com comencem a posar en dubte això em sembla que no anem pel bon camí. Per tant, a mi no em sentiran altra cosa, sigui el que sigui, que respecto i acato les resolucions dels tribunals de justícia", ha afegit. Precisament, el cap de l'Executiu ha assenyalat que no ha parlat durant la seva reunió bilateral amb el primer ministre belga, Charles Michel, sobre la crisi catalana perquè "la Justícia belga i la Justícia espanyola són independents i per tant els governs no tenim res a fer en aquesta matèria".