El president, Carles Puigdemont, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, coincidiran aquest dimarts en un dels dinars organitzats en el marc de l’Open Banc Sabadell de tennis que se celebra aquesta setmana al Tenis Barcelona.

El president i la vicepresidenta es trobaran després de la polèmica provocada per l’intent de Santamaría de protagonitzar l’acte convocat divendres passat a Barcelona per impulsar davant la Unesco la candidatura de la Diada de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El Govern va acabar enviant el vicepresident, Oriol Junqueras, a l’acte per interceptar l’operació de Santamaría, però el malestar que va provocar la maniobra de la número dos del govern espanyol va ser de tal magnitud que el president va fer sortir aquest tema en el seu discurs institucional amb motiu de la Diada.

Puigdemont va replicar que si s’aconsegueix l’objectiu de situar el Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat “no serà gràcies als hereus polítics d’aquells que van perseguir la cultura catalana durant dècades”, en al·lusió al franquisme i el PP.

Tots dos tindran oportunitat d’abordar la polèmica amb motiu del dinar que convoca el Real Club de Tenis Barcelona aquest dimarts.

A la cita hi assistirà també la presidenta del Parlament. Forcadell i Santamaría s’han trobat en diferents ocasions des que la Fiscalia va anunciar la segona querella contra la responsable de la Cambra catalana per votacions sobre el procés sobiranista. De fet, pocs dies després d’aquell anunci van coincidir en la inauguració del Mobile World Congress.

Amb ells està previst que comparteixin estovalles el director del Tenis Barcelona, Beto Agustí, el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i el president del Grupo Godó, Javier Godó, així com el delegat del govern espanyol, Enric Millo, entre d'altres.