El president Carles Puigdemont va reunir-se aquest divendres en secret amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Segons ha avançat La Sexta, durant la trobada, el líder dels socialistes catalans hauria demanat al cap de l'executiu català que no celebrés un ple per la independència i que convoqués eleccions autonòmiques. La reunió té lloc després que aquesta setmana Iceta enviés una carta a Puigdemont on li demanava que es reunís amb els líders dels partits catalans.

En aquests mateixos termes s'ha pronunciat Miquel Iceta en el seu compte de Twitter després que s'hagi fet pública la reunió secreta: "Sortir de la legalitat era provocar el xoc de trens. Per evitar-lo: convocar eleccions o anar al Senat per oferir un Pacte d'Estat per Catalunya", ha escrit el primer secretari del PSC.

En una carta enviada aquest dimarts, Miquel Iceta va demanar al president Puigdemont que convoqués els presidents dels grups parlamentaris abans de l'aplicació de l'article 155, per poder "traslladar-li les nostres respectives opinions al voltant de la resposta al requeriment del govern d'Espanya que té l'orígen en la sessió parlamentària del passat 10 d'octubre".