El president, Carles Puigdemont, i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, s'han citat dilluns a Madrid per parlar de la situació política a Catalunya i a Espanya, segons ha pogut saber El Nacional.

Puigdemont serà dilluns a Madrid per participar en un esmorzar col·loqui organitzat per l'agència Europa Press i va convidar Iglesias a assistir-hi. Això no obstant, el secretari general de Podemos no hi podrà ser per raons d'agenda i li va proposar citar-se en un dinar al migdia.

La voluntat dels dos polítics és analitzar tant la situació que es viu a Catalunya com el bloqueig polític a l'Estat espanyol. A Catalunya els comuns han evidenciat aquesta setmana la voluntat de situar-se explícitament al costat del referèndum en les votacions de les resolucions del debat de política general i buscar un acostament a JxSí. Pel que fa la situació espanyola, els dos polítics abordaran com ha quedat l'escenari després que les dificultats per tirar endavant la investidura del nou president ha desencadenat una greu crisi interna al PSOE.

Puigdemont i Iglesias ja es van reunir al palau de la Generalitat el passat mes d'abril, quan el president va rebre també el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera.