El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha considerat aquest dilluns un escàndol de proporcions siderals les paraules de l'excomissari de la Policia José Manuel Villarejo i ha conclòs que va posar de manifest que "el sistema està corcat", en al·lusió al sistema polític espanyol.

Ho ha dit en la presentació del llibre Mestres de l'entrevista (Editorial UOC) del periodista Antoni d'Armengol, on ha reflexionat sobre aquest gènere periodístic i ha afirmat que en l'entrevista de Salvados es va demostrar que l'Estat ha actuat contra Catalunya des de les seves "clavegueres".

Puigdemont ha lamentat no només les paraules de Villarejo, sinó que els seus comentaris no hagin generat aquest dilluns, al seu judici, cap reacció de magnitud en els grans partits de l'Estat: "Això està passant i no escoltes sirenes de cotxes".

El president català ha assegurat que el Govern i els catalans no haurien de ser els únics indignats amb l'excomissari, sinó que "molts demòcrates espanyols han d'estar desconcertats" sobre les capacitats democràtiques de l'Estat.

També ha abordat l'editorial a favor del referèndum del diari nord-americà The New York Times, celebrant el seu contingut i assegurant que li hagués agradat llegir-ho "als grans diaris espanyols" i també dels catalans.