El president Carles Puigdemont està perfilant la llista civil que liderarà -i on anirà integrat el PDeCAT- i sobre la taula hi ha noms de les entitats sobiranistes.

Segons explica aquest dilluns El Periódico, seria "molt real" la presència del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, a la llista de Puigdemont. Sànchez, cal recordar, fa gairebé un mes que es troba a la presó de Soto del Real, on també hi ha el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart.

A més de la possibilitat de Sànchez, qui sí que formarà part de les llistes són els consellers del PDeCAT que van acabar l’última legislatura, i que ara es troben a Bèlgica o ingressats a la presó. L'excepció seria Santi Vila, que va dimitir un dia abans de la declaració d’independència, i que s’ha mostrat en contra d’insistir en vies unilaterals. 

Qui tampoc no formarà part de la candidatura són càrrecs de partit. Entre aquests, els coordinadors Marta Pascal i David Bonvehí, que tenen la intenció de centrar-se a partir d'ara en consolidar la nova formació política.