El president, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i tots els diputats de JxSí i de la CUP estan signant la Llei del Referèndum que dilluns a dos quarts d'onze s'entrarà al registre del Parlament, segons ha pogut saber El Nacional.

La Llei de Transitorietat Jurídica, però, no es presentarà fins a la segona quinzena d'agost, segons fonts del grup parlamentari.

Tots els diputats de JxSí han anat passant a mig matí mentre a l'hemicicle se celebrava el ple pels despatxos del grup a signar el projecte. El president ho ha fet a les 12 del migdia.

La signatura de la llei ha aixecat una forta expectació entre els diputats, alguns dels quals ho han celebrat amb aplaudiments.

El Consell d’Estat va emetre ahir per unanimitat un dictamen en què considera que existeixen fonaments jurídics suficients per recórrer davant el Tribunal Constitucional la reforma del Reglament del Parlament, que hauria de permetre l’aprovació de la llei del Referèndum per lectura única. La previsió és que aquest tema formi part avui de les decisions del Consell de Ministres.