El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que no contempla cap altre escenari que el referèndum, i que ja té les dates per celebrar-lo pensades però que encara no és moment de fer-ho públic ja que queda encara feina per fer. "Hi ha diversos escenaris, i una cosa s'ha de fer després d'una altra", ha indicat en una entrevista a El Punt Avui TV que s'emetrà demà, també amb el diari. “No contemplem cap altre escenari que no sigui votar. Ens preparem per votar; no per no votar”, ha explicat. A més a més ha afegit que si el govern espanyol impedeix el referèndum, el govern català està disposat arribat el cas a proclamar la independència de forma unilateral.

Puigdemont no renunciarà a posar les urnes, i sentencia que només ho farien en el cas que el poble català perdés l'interés i la confiança en la causa, i ho decidís en aquest sentit votant. Una part de la societat li demana que el referèndum no esdevingui una segona part del 9-N, i a tot això el president assegura que la legitimitat del referèndum no rau en el govern que l'organitza: "Si la validació que fem entre tots és suficient, i en això els ajuntaments són absolutament determinants, aquest és un referèndum vàlid".

Pel que fa a les pressions de l'Estat espanyol, Puigdemont es mostra confiat i afirma que no els fan replantejar els ideals sobiranistes mentre continua mostrant la seva "voluntat d'anar fins al final". El president de la Generalitat ha assegurat que tot i certes advertències del PP de recórrer a l'ús de la força, "són amenaces que no són tan senzilles de portar a terme" com es pensen.