Els retrets del responsable de CSQP, Lluís Rabell, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acusant-lo de menystenir el Pacte Nacional pel Referèndum durant la sessió de control al Govern, ha provocat una rèplica contundent del cap de l'executiu català. "No és just ni ajustat a la realitat acusar el Govern de menystenir el Pacte Nacional pel Referèndum. Jo sé qui ha intentat influir i manipular el Pacte i no ha estat aquest govern", ha replicat. Amb tot, el president ha volgut tranquil·litzar el grup de Rabell avançant que el Govern ja ha fet arribar una carta a la Comissió de Venècia per abordar les condicions del referèndum.

El toc d'atenció del president a CSQP davant del Parlament arriba després que l'espai dels comuns va evitar participar en la reunió convocada dilluns al Palau de la Generalitat per valorar la negativa de l'Estat a entrar a negociar el referèndum. Catalunya en Comú no va acceptar participar en la trobada, on sí que va ser present Podem, i va reclamar la convocatòria del Pacte pel Referèndum, que finalment es reunirà dimarts vinent.

"El que sí que és menystenir el Govern és que es convoqui una reunió i no s'hi presenti", ha retret a Rabell, al qual ha aconsellat que si vol que aquest debat continuï funcionant com fins ara, hauria d'utilitzar els espais adequats.

Puigdemont l'ha emplaçat a deixar treballar amb llibertat el Pacte Nacional pel Referèndum, que decideixi ell mateix quan s'ha de reunir, i ha recordat que ja havia donat per tancats els seus treballs.

Rabell ha subratllat el temor del seu grup en el sentit que les respostes basades en "fugides endavant" facilitin la resposta negativa de l'Estat. "Cal continuar el camí obert per aquest pacte", ha advertit.