La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha afirmat aquest dimecres que amb la detenció de càrrecs públics a Catalunya "s'ha passat una línia vermella" que, segons ha opinat, "no és edificant per arribar a la solució del diàleg que és absolutament necessària per resoldre aquest conflicte".

Amb tot, Armengol ha assenyalat que té un "sentiment de preocupació pel que està passant en els últims temps i en les últimes hores", perquè, tal com ha constatat, "queda de manifest que la incapacitat dels dos governs per dialogar i arribar a una solució consensuada i pactada per al futur de Catalunya ha estat un desastre per a la societat i l'estem pagant amb una crispació social evident al poble català".

Ha afirmat que en l'actual panorama "s'està definint clarament que la via del diàleg ha fracassat per part dels qui l'havien de dur a terme, que és la manera de tirar endavant qualsevol país i societat", ha dit.

Davant d'això, Armengol ha apel·lat "al sentit comú, a la necessitat de parlar i d'establir ponts de diàleg" no només per part dels dos governs, sinó també per part de tota la societat, ha precisat.

"Evidentment el que ha succeït aquest matí amb la detenció de servidors públics a Catalunya travessa una línia vermella que avança cap a una ruptura social més gran a Catalunya, que hauríem d'haver evitat de totes les maneres", ha lamentat sobre això.

Per això, Armengol ha demanat, "des d'un Govern, el balear, que entén molt bé el que està succeint a Catalunya", sentit comú i responsabilitat i "tornar al que no s'havia d'haver perdut mai, que és la capacitat de diàleg i de compartir una sortida per a Catalunya que ha de ser pactada".

En aquest punt, la cap de l'executiu balear ha considerat que "s'ha d'escoltar la societat catalana", i ha insistit que, davant d'"un conflicte que és polític, no val només una solució policial, perquè aquesta no és la sortida". "La sortida davant d'un conflicte polític és la política", ha reiterat.

"Davant de la incapacitat del Govern d'Espanya de plantejar un projecte polític a Catalunya, el que calia fer en aquests moments és treballar intensament per fer això possible i evitar la crispació i la ruptura social que s'està produint a Catalunya", ha postil·lat.