El líder del PSC a Badalona, Àlex Pastor, tanca la porta a una moció de censura que passi pel PP però anuncia una ronda de contactes amb tots els grups municipals per forçar un canvi de rumb en el govern municipal.

Pastor ha explicat, en roda de premsa, que els socialistes entenen que el govern municipal ha trencat amb una de les condicions subscrites en el pacte de governabilitat: la neutralitat política.

És per això que els socialistes entenen que la situació és insostenible i que és necessari que Guanyem Badalona canviï de tarannà o bé hi hagi un canvi en l’equilibri de forces municipals. Bàsicament, el PSC vol intentar que l'Ajuntament de la ciutat no participi dels actes reivindicatius o de protesta vinculats al procés independentista. 

Els socialistes conversaran amb tots els grups municipals –també PP i els diferents partits que integren la confluència Guanyem Badalona– i no descarten cap possibilitat.

Regal enverinat

Pel que fa a la proposta del PP –Albiol ha anunciat que els 10 regidors podrien donar suport a una moció de censura però només a això–, Pastor ha estat molt crític.

“Albiol ni és creïble ni és de fiar. Estem assistint a un circ mediàtic”, ha afirmat. “El que necessitem a Badalona és un govern fort. Cal més responsabilitat i menys testosterona”, ha afegit.   

Converses amb Guanyem

Pastor ha convocat als mitjans de comunicació després de reunir-se amb l’alcaldessa Dolors Sabater. Malgrat que el socialista no ha volgut donar detalls de la trobada, fonts consultades per El Nacional han assegurat que el PSC no ha plantejat res concret en aquesta primera entrevista després de gairebé una setmana de polèmica.