El president del PP català, Xavier García Albiol, ha acusat ERC de “dedicar-se a tapar les corrupteles de CDC” per no danyar el procés i ha defensat esperar els informes pertinents per decidir si el Consorci del Palau de la Música ha d’exercir l’acusació contra Convergència.

Les declaracions d’Albiol s’han donat en el marc de les novetats sobre el cas Palau. El passat divendres, la Generalitat va fer valer la seva majoria al comitè executiu del Consorci del Palau de la Música per evitar que s’acusés directament Convergència Democràtica de Catalunya d’haver cobrat comissions a canvi d’adjudicacions d’obra pública. L’expresident del Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, van reconèixer en seu judicial que el partit presidit aleshores per Artur Mas havia arribat a cobrar comissions d’un 4% per les esmentades adjudicacions.

Segons ha informat Catalunya Plural, el comitè va decidir rebutjar la implicació de CDC en el cas gràcies als vots del president del Govern, Carles Puigdemont, el conseller de Cultura, Santi Vila, i el secretari general de Cultura, Pau Villòria, que van ser clau. Aquestes posicions, juntament amb l’absència dels dos representants del Ministeri de Cultura, van pesar més que els dos vots de l’Ajuntament de Barcelona, que apostava per un canvi en la línia d’acusació del cas Palau.

Després de conèixer aquestes declaracions, ERC ha lamentat la decisió del Consorci i ha demanat al PDeCAT que es repensi la seva posició. També ho han fet el PSC i els comuns. Per la seva banda, el PP català ha assenyalat que “el més prudent és esperar” a tenir tots els informes al respecte que estan elaborant, per exemple, els advocats de l’Estat.

Davant les crítiques d'ERC a Vila pel paper que ha jugat en aquesta qüestió, García Albiol ha denunciat que els republicans, amb la seva aliança amb el PDeCAT per dirigir el govern de la Generalitat, "s'estan dedicant a tapar les corrupteles de CDC". "Quan Oriol Junqueras no era vicepresident del Govern s'omplia la boca contra la corrupció, però sembla que ara se li ha oblidat", ha ironitzat García Albiol.