El PP català ha nomenat Miguel Papí-Boucher com a nou Secretari de Política Europea, una àrea de nova creació, que tindrà l’encàrrec de "contrarestar el discurs sobiranista" a les institucions europees. El seu nomenament arriba en un moment de màxima agitació del procés sobiranista, quan falten pocs mesos perquè s'acabi el termini marcat per celebrar el referèndum, i just quan han sortit a la llum els pactes d'Exteriors amb els govern d'arreu perquè fessin declaracions contra el procés, segons va explicar l'exministre García Margallo.

Papí-Boucher va néixer a Barcelona l'any 1963 i va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona. L'any 1998 va entrar a treballar al Parlament Europeu ja de la mà del Grup Popular Europeu, on va ser assistent i consultor de diverses àrees, com les finances.

El nomenament es fa en el marc del XIV congrés a l'Hospitalet de Llobregat, que se celebra celebra aquest cap de setmana, i que servirà per proclamar al fins ara coordinador general del partir, Xavier García Albiol, nou president de la formació. A més, també servirà per escollir Santi Rodríguez, com a portaveu adjunt del PP català al Parlament.