El PP català celebrarà el seu congrés l'últim cap de setmana de març, sis setmanes després que es dugui a terme el congrés nacional del PP a Madrid. Ho ha explicat en una entrevista d'Europa Press el coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, que al conclave es presentarà com a candidat a liderar el partit en substitució d'Alícia Sánchez-Camacho.

Albiol no té "la percepció" que cap company de partit vulgui disputar-li el lideratge, sinó més aviat al contrari, i agraeix el suport que rep de la militància quan es mou per Catalunya. "El nou model d'elecció del president del PP de Catalunya, en el qual tots els militants podran votar, és un gran encert, i jo presento la meva candidatura i espero tenir un suport molt majoritari" dels companys de files i la militància, ha destacat.

Doble volta

Els nous estatuts del PP, que s'abordaran en el congrés nacional del febrer, plantegen un canvi en l'elecció dels presidents de partit mitjançant un sistema de doble volta: en la primera votaran tots els militants i en la segona, els compromissaris.

Si és elegit nou líder del partit i d'ell depèn l'elaboració de la nova direcció ha dit que tindrà molt en compte grans valors com Camacho; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, encara que també apreciarà la renovació generacional i els nous lideratges.

Albiol vol "convertir el PP de Catalunya en el que es va convertir el PP de Badalona", que, amb ell al capdavant, va passar de tenir una presència discreta en el municipi a guanyar les últimes dues eleccions locals. També vol aconseguir, ha afegit, que el PP sigui "el referent de tots els catalans que també se senten espanyols". Des del PP no estan disposats a "continuar patint l'independentisme radical que defensa el Govern", ha assegurat.

Com a resposta a la pregunta de les possibles disputes internes en el PP de Barcelona, ara presidit per Alberto Villagrasa, però que podria tenir altres candidats, ha dit que "és una mica arriscat fer plantejaments així" tenint en compte que encara falten uns set mesos perquè se celebri el congrés provincial.