El president del PP català, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest dimarts que el PP recorrerà Catalunya durant el maig i juny per explicar el seu projecte a la ciutadania, encara que ha assegurat que no faran una campanya pel no al referèndum, i ha reiterat que aquest no se celebrarà.

En la roda de premsa posterior al comitè de direcció del partit, ha explicat que el divendres 21 d'abril presentaran una campanya per "jugar el partit de la política catalana atacant" a través de 96 actes repartits per tota Catalunya, que començaran el 6 de maig i en els quals donaran a conèixer les prioritats del PP.

Ha destacat que pretén ser una "campanya en positiu per parlar dels problemes reals dels catalans" amb l'objectiu de convertir-se en el partit referent dels no independentistes.

El líder popular ha negat que sigui una campanya pel no al referèndum i ha defensat que el PP "no necessita" fer-la perquè està convençut que no se celebrarà.

Davant de l'aparició, fa dies, de cartells amb un gran  en algunes ciutats catalanes, Albiol ha expressat que és una "campanya trista, grisa i basada en mentides, a semblança dels seus organitzadors".

Unitat en "descomposició"

Albiol ha alertat el PDeCAT i ERC que la unitat de l'independentisme està "en fase de descomposició", després de l'enregistrament al coordinador d'Organització del PDeCAT, David Bonvehí, i l'acusació a ERC de ser-ne els responsables.

Creu que ambdós partits estan intentant donar les culpes a l'altre per la no-celebració del referèndum, i que forma part de la "normalitat del descrèdit del Govern", per la qual cosa ha tornat a demanar la convocatòria d'eleccions.

També ha afirmat que l'independentisme no té legitimitat ni majoria social ni unitat, i per això ha reclamat que "el millor que podrien fer és marxar-se a casa seva i anar-se'n a l'oposició".

Per Albiol, el PDeCAT "no té credibilitat", ja que considera que es defineixen com autonomistes o independentistes segons els convé electoralment, després que Bonvehí digués en l'enregistrament que el PDeCAT pot acabar designant un candidat independentista o bé autonomista.