Els agents de la policia espanyola allotjats a l'Hotel Gaudí de Reus han abandonat avui aquest establiment en acabar el contracte de reserva que havien subscrit, un dia després que les quatre formacions independentistes del consistori d'aquesta localitat signessin un comunicat demanant el seu desallotjament.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'ha desplegat davant de l'hotel precisament per aquest motiu.

L'equip de govern de Reus (PDeCAT, ERC-MES i Ara Reus) i la CUP, en l'oposició, van condemnar ahir en un manifest conjunt la "violència indiscriminada" dels antiavalots sobre les persones que volien votar diumenge passat en la jornada suspesa pel Tribunal Constitucional.

Els autors del manifest critiquen que "els que formen part de les unitats empleades en aquestes actuacions convisquin amb el nostre veïnat", per la qual cosa demanen al Govern central que retirin a aquestes forces de seguretat de Catalunya. També apel·laven als hotels de la ciutat que "facin el que resulti adequat i necessari perquè de manera immediata" abandonin el municipi.

Fonts de l'establiment han confirmat que els antiavalots abandonaran avui mateix les instal·lacions. De la seva banda, fonts de la Policia Nacional han indicat a Efe que els agents han abandonat l'hotel perquè avui acabava la seva reserva.