El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, creu que el diputat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, és el candidat ideal per liderar el nou partit dels comuns a Catalunya. 

Així ho ha dit aquest dimecres a Barcelona on l'ha definit com "una persona de consens".

Podem Catalunya comença aquest dissabte el seu procés de debat intern per definir les bases i els plantejaments que portarà a la negociació de la formació del nou subjecte polític que ha de crear amb ICV, EUiA i Barcelona en Comú.

Fachin ha explicat que la cúpula de la formació ha aprovat aquest dimecres un document programàtic i conceptual que el dissabte haurà de ratificar el consell ciutadà, el seu màxim òrgan entre assemblees. Amb aquesta base, els cercles i assemblees –al voltant d'un centenar a tota Catalunya– es reuniran, debatran, esmenaran i decidiran sobre aquest document.

El resultat final assentarà la base de la negociació per al nou partit. 

Confluència PSC?

Pel que fa a la proposta del PSC de crear una aliança dels partits d'esquerres amb els socialistes en un paper destacat, Fachin posa en dubte que el PSC pugui confluir amb la resta de formacions per conformar una única plataforma política i electoral.

A més, ha considerat que l'oferta del PSC s'ha de "posar en quarantena" i ha dubtat que els socialistes puguin formar part d'aquest nou ens polític.