Barcelona no mou fitxa. Sí a l’1-O, però amb garanties i sense posar en risc els funcionaris. Així ho ha reiterat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en una entrevista al Via Lliure de Rac 1, on ha assegurat que l'ajuntament vol cedir locals per al referèndum de l'1 d'octubre però sense posar en risc els funcionaris. A més, ha tornat a recordar que des del seu espai polític veuen aquesta consulta com una mobilització i ha assegurat que "el 2-O haurem de continuar treballant per un referèndum amb plenes garanties".

"Volem que la gent pugui votar, però hem de veure com ho podem fer sense posar en risc els funcionaris", ha assegurat l'1-O, tot just l'endemà que el seu govern hagi enviat una carta al Govern per demanar què té previst" després de l'anul·lació del TC

Pisarello també ha assegurat que no vol que s'acabi "amb una imposició del PP" i que "la gent té dret a mobilitzar-se", però ha demanat "diàleg" i "serenitat" a la Generalitat per veure quines opcions es poden dur a terme després de la suspensió per tal de no implicar treballador públics. Això sí, ha assegurat que si hi ha aquestes garanties, "seria molt difícil no implicar-se".