El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha votat a favor que el nou partit Catalunya en Comú participi en el referèndum de l'1-O. Ho ha anunciat amb un tuit després de participar en la consulta que des d'avui i fins dijous està oberta als més de 10.000 inscrits perquè es posicionin.

La pregunta a la que responen és: "Catalunya en Comú ha de participar en la mobilització de l'1 d'octubre?". La pregunta que va aprovar la coordinadora nacional el dia 9 de setembre no va ser la que originalment s'havia previst. Inicialment la formació proposava que la pregunta plantegés si s'havia de fer una crida a la mobilització o no, però finalment es va canviar.

En l'última reunió de juliol de la coordinadora del projecte liderat per Xavier Domènech i Ada Colau, els comuns van decidir participar en l'1-O entenent-lo com una "mobilització", però van posposar a aquesta votació de setembre decidir com participar.

Mentrestant, a menys de tres setmanes de l'1-O, l'Ajuntament de Barcelona encara no ha concretat si facilitarà els col·legis electorals de titularitat municipal perquè es pugui dur a terme el referèndum. Al·leguen que volen fer-ho d'una manera que no posi en risc "ni la institució ni els funcionaris".