La coordinadora general del Partit Demòcrata (PDeCAT), Marta Pascal, ha afirmat que a la formació "no se li poden donar lliçons de la seva fortalesa, el seu compromís i determinació amb l'1-O perquè es posin les urnes".

La diputada de JxSí també ha agraït la feina feta pels tres consellers sortints, Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi Jané, dues hores després que el president del Govern, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, hagin explicat els canvis als departaments de l'executiu. A més, la coordinadora general del PDeCAT ha destacat que el cap del Govern ha garantit que "les primeres urnes que hi haurà seran les del referèndum".

Pascal ha insistit que "qui sap millor què és posar el país per davant del partit és el PDeCAT", i ha recordat les inhabilitacions d'Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs com a mostra del compromís del partit amb el procés. Encara sobre la formació exconvergent, Pascal ha afegit que tant ella com el coordinador d'Organització, David Bonvehí, i la resta dels companys de l'executiva, es dedicaran "en cos i ànima" al projecte del Partit Demòcrata.

D'aquesta manera, Pascal no serà la nova presidenta del grup parlamentari de JxSí, càrrec que queda buit després que Jordi Turull hagi estat escollit per ocupar la conselleria de Presidència, a més de la tasca de portaveu del Govern. Sobre els canvis a l'executiu, Pascal ha desitjat "força i encerts" als nous consellers i ha agraït la tasca de Munté, Jané i Ruiz, a qui ha enviat "tot l'escalf" i "l'agraïment molt sentit". Segons ha assegurat, tots tres han servit amb "molta determinació, convicció i plenitud" als propòsits que Puigdemont va situar a l'inici de la legislatura.