El Cas Palau amenaça de tensionar les relacions entre ERC i el PDeCAT. La coordinadora general de la formació demòcrata, Marta Pascal, ha replicat aquest migdia la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que diumenge va instar la conselleria de Cultura a repensar l'acusació del Govern contra CDC en aquest cas.

Pascal ha recordat a Rovira que aquest matí el conseller de Cultura, Santi Vila, ha insistit en declaracions a Catalunya Ràdio, que aquest cas "no és contra CDC" i que la decisió de la Generalitat és processalment correcta. 

"El Govern és únic i solidari i pren les decisions conjuntament. Estic segura que en aquest tema no hi haurà més problema i no ha de donar més de si", ha advertit Pascal.

La responsable demòcrata ha insistit que "aquest és el Cas Palau no és el cas CDC" i que el seu partit vol que la justícia "arribi fins al final".

La Generalitat va impedir divendres passat que, a la vista de les declaracions que s'han escoltat durant el judici, el Consorci del Palau inclogués CDC en l'acusació exercida per aquest cas. Davant d'aquesta decisió, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens va reclamar a ERC a través de Twitter la seva opinió al respecte. I Rovira va contestar al dirigent de BComú també a través de les xarxes que "el Departament de Cultura s'ho hauria de repensar".