El Parlament ha aprovat una moció de CSQP que insta el Govern a revertir per al curs 2016/2017 la pujada de preus universitaris que ha efectuat la Generalitat des de l’any 2011, començant per una reducció d’un 30% en les taxes universitàries pel proper curs.

En aquest sentit, la Generalitat haurà de compensar a les universitats aquesta reducció de les matrícules, augmentant la transferència pública a aquestes en els següents pressupostos, segons recull el redactat. En concret, aquest punt ha tirat endavant amb els vots favorables de tots els grups parlamentaris, excepte JxSí que ha votat en contra. De fet, els junters han bloquejat avançar cap a la gratuïtat real en les matrícules universitàries.

Els junters també han votat en contra de recuperar en els pressupostos del 2016 el finançament a les universitats públiques en com a mínim el que es destinava l’any 2011, tot tendint a la mitjana de l’OCDE quant a despesa universitària. Tot i així, la resta de grups han aconseguit donar llum verda a aquest punt.

Preus màsters

JxSí ha anat de la mà amb el PP per vetar un dels punts de la moció que instava a garantir la igualtat de preus dels màsters públics amb els preus dels graus públics durant el curs acadèmic 2016/2017, abans d’introduir qualsevol canvi en l’ordenació acadèmica dels ensenyaments universitaris, com el model 3+2, amb l’objectiu d’avançar cap a la gratuïtat dels estudis com en molts països del nostre entorn.