El ple del Parlament ha rebutjat aquest divendres una moció de Cs que instava el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a convocar "de manera immediata" eleccions al Parlament. El text ha rebut els vots en contra de JxSí, CUP i el diputat no adscrit Germà Gordó, l'abstenció de CSQP i els vots favorables de Cs, PSC i PPC.

El text justificava la necessitat de comicis pel "fracàs" en la consecució dels objectius independentistes, que la trajectòria del Govern ha estat "dominada per l'orientació cap a un referèndum il·legal que no es podrà celebrar" i tenint en compte la "descomposició" d'un govern "mancat de veritable lideratge".

El diputat de Ciutadans Fernando de Páramo ha incidit en la necessitat de convocar eleccions perquè el Govern, amb el seu procés sobiranista, obra "en contra de la majoria dels catalans que volem seguir sent catalans, espanyols i europeus".

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha recolzat la moció perquè coincideix "en el diagnòstic que Catalunya necessita eleccions autonòmiques".

En el mateix sentit s'ha expressat el parlamentari del PPC Alejandro Fernández, que ha remarcat que la legislatura està "liquidada".

El president de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, ha justificat l'abstenció perquè la proposta de Ciutadans és "un brindis al sol", ja que no tenia "possibilitat de prosperar", però ha remarcat que és "irrenunciable" que hi hagi un debat de política general al setembre.

La parlamentària de la CUP Anna Gabriel ha indicat en canvi que "el veritable exercici de radicalitat democràtica és fer un referèndum" i que unes eleccions autonòmiques sol "servirien per apuntalar el 'statu quo'.

Per part de JxSí, Albert Batalla ha subratllat que volen que els catalans decideixin "lliurement" en un referèndum si desitgen que Catalunya sigui un estat o segueixi com una comunitat autònoma contra la que el Govern central usa les seves "clavegueres".