La comissió executiva del Pacte Nacional pel Referèndum ha convocat una roda de premsa demà per donar a conèixer el seu full de ruta, el manifest, objectius i programa de treball. La presentació d'aquest full de ruta es fa la vigília del viatge a Brussel·les del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, que participaran en un acte per explicar el procés català al Parlament Europeu.
La convocatòria s’ha fet a través d’un tuit del coordinador del Pacte, Joan Ignasi Elena, que actua com a coordinador de la comissió.

La comissió executiva del Pacte Nacional pel Referèndum l’integren, també, l’exconsellera d’Ensenyament Carme Laura Gil; l’exalcaldessa de Badalona pel PSC Maite Arqué; els exdiputats d’ICV Jaume Bosch i Francesc Pané; el periodista i director de Catalan International View, Francesc de Dalmases; l’exregidora del PSC de Barcelona Itziar González, i l’exdiputada d’ERC Carme Porta.
El Pacte Nacional pel Referèndum es va crear el 23 de desembre passat per substituir el Pacte Nacional del Dret a Decidir, en un acte encapçalat per Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El seu objectiu és impulsar la celebració del referèndum de manera acordada amb l’Estat i buscar suports fora del país. 
En aquella reunió es va acordar promoure una campanya d’adhesions per acreditar “davant l’Estat espanyol i el conjunt de la població la voluntat i el suport per fer un referèndum”. Com a punt de partida d’aquesta campanya, els membres de la comissió executiva tenien com a primer encàrrec l’elaboració d’un manifest.