Malgrat la suspensió per part d'un jutge, 'Madrileños por el derecho a decidir' té intenció de celebrar el seu acte a favor del referèndum a Madrid. No ho faran en el lloc previst inicialment, la sala Terneras del centre Matadero de Madrid (espai municipal), sinó que en buscaran un de nou, que encara no han revelat. 

El jutge José Yusty Bastarreche, del contenciós administratiu número 3 de Madrid, va decidir aquest dimarts paralitzar l'autorització municipal per fer servir aquest espai, argumentant que pot ser incongruent amb els dictàmens del Tribunal Constitucional sobre la llei del referèndum, aprovada la setmana passada pel Parlament i suspesa posteriorment per l'alt tribunal.

Els organitzadors argumenten que el recurs és contra l'Ajuntament de Madrid, no contra ells, i que en l'escrit s'especifica la prohibició de l'acte a la "sala Terneras". En una roda de premsa des de Barcelona, han deixat clar que, si no hi ha una altra notificació de suspensió, mantindran l'acte en un lloc que no sigui de titularitat pública.

En la roda de premsa hi han participat els catedràtics Jaime Pastor i Javier Sádaba i els portaveus Pedro Casas i Elena Martinez. Han denunciat la suspensió com una censura que posa de manifest la "involució democràtica" de l'Estat espanyol. "En breu farem públic on serà l'acte i les persones que participaran i parlaran en aquest", ha explicat Martínez.