La sentència del jutge Pablo Llarena, que ha obligat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a passar com a mínim una nit a la presó fins que no pagui la fiança, s'ha rebut amb indignació entre les files sobiranistes. Desenes de veus han criticat aquesta mesura i han demanat no normalitzar la situació dels presos polítics catalans.

El primer a reaccionar ha estat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, empresonat des de dijous passat. A través d'un missatge al seu compte de Twitter, ha donat ànims als membres de la Mesa i els ha enviat una "abraçada immensa". Més tard, s'hi ha afegit el president Carles Puigdemont. "Així és la democràcia espanyola", ha lamentat.

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha relacionat aquesta decisió a un "afany d'humiliar les institucions catalanes". Per la seva banda, Lluís Llach titllava la decisió d'"indignitat" i d'"ofensa a tot el poble català".

Gabriela Serra i Albano-Dante Fachin han criticat l'empresonament de la presidenta del Parlament comparant-ho amb la llibertat de la que gaudeixen alguns dels implicats en el cas Gürtel i altres casos de corrupció relacionats amb el PP.