Nova visita d'un membre del govern espanyol als agents de la Guàrdia Civil. Avui ha estat el torn del secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, José Antonio Nieto, que ha visitat avui agents de la Guàrdia Civil en la base militar de Sant Climent Sescebes.

Segons ha explicat Nieto en el seu perfil de Twitter, ha anat a aquest equipament militar a traslladar a agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) i de l'Agrupació de Reserva i Seguretat (ARS) el seu "agraïment i admiració".

Aquest dimecres el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va visitar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que s'allotgen a dos vaixells al Port de Barcelona per traslladar-los el suport del Govern, va esmorzar amb ells i els va agrair la seva feina exemplar "per garantir la llei a Catalunya".

Des del Ministeri de l'Interior han creat un gabinet jurídic per centralitzar totes les denúncies de policies i guàrdies civils desplegats a Catalunya en el marc del dispositiu del referèndum pels episodis d'assetjament soferts en els últims dies en l'acompliment de les seves funcions.

La Secretaria d'Estat de Seguretat serà l'encarregada de centralitzar totes les actuacions a través d'un gabinet jurídic específic creat a tal efecte i activat amb dos punts de contacte per a ambdós Cossos en el qual es recolliran les seves denúncies per assetjament patit per ells mateixos o les seves famílies.