Josep Palau, director dels serveis territorials d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, ha mort aquest diumenge a causa d’un infart. L’autòpsia ho haurà de confirmar però tot indica que ha patit un infart fulminant mentre caminava per la muntanya amb la seva dona a la zona de Sorre, un poble que pertany al municipi de Sort, al Pallars Sobirà.

Palau, de 50 anys d’edat, ocupava el càrrec des del juliol del 2015 i era l’únic director específic que actualment hi havia a l’Alt Pirineu i Aran, ja que la resta són compartits amb les comarques de la plana de Lleida. Abans de ser nomenat director dels serveis territorials d’Interior, Palau era el cap de Servei d’Administració de la regió Policial del Pirineu Occidental. Era una persona “molt estimada”, tal com ha destacat Rosa Amorós, delegada del Govern, qui ha mostrat el seu condol i ha destacat que Palau era “molt bona persona, molt company dels seus companys i de plena confiança”.

El Departament d’Interior també ha expressat les seves mostres de condol i, a través del seu compte de Twitter, ha donat ànims a la família i amics del difunt:

Per la seva banda, Amorós ha ressaltat l’estima que el difunt tenia pel Pirineu i que “va treballar per aquest territori tot el que podia i més”. La delegada del govern a l’Alt Pirineu ha explicat que el Departament buscarà un persona, obligatòriament funcionari, que el pugui substituir, tot i que “costarà molt” perquè "quan una persona ha fet tant pel seu territori i ho ha fet tan bé costa pensar en algú que pugui superar la tasca realitzada”.