El secretari d'organització del PSOE de la Rioja i membre de la gestora que comanda Ferraz, Francisco Ocón, s'ha desmarcat del missatge llançat aquest dimarts per aquesta direcció provisional contra el PSC, en el qual advertia que la seva decisió de mantenir el 'no 'a la investidura de Mariano Rajoy és una "ruptura unilateral". Segons Ocón, ni se li va consultar sobre el contingut d'aquest comunicat, ni comparteix el seu fons, ni tampoc el to.

El responsable d'Educació i Sanitat de la gestora que dirigeix ​​Javier Fernández ha denunciat que, abans d'emetre aquest "duríssim" comunicat després del consell nacional del PSC, no es va reunir la direcció per consensuar una resposta ni se'ls va informar. De fet, ha assegurat que va tenir coneixement de la reacció de Ferraz per la premsa.

Per això, ha subratllat que el comunicat no s'havia d'haver fet en nom de la gestora perquè ell no comparteix ni els termes ni les maneres. "És difícil fer-ho pitjor", ha defensat, per després apuntar que, amb aquestes maneres, "no s'ajuda" a unir el partit, sinó "tot el contrari".

"Sembla que hi ha gent que vol trencar"

"Espero que no sigui així, però sembla que hi ha gent que vol trencar", ha lamentat Ocón, que ha afegit que, amb accions com aquesta, la gestora s'està extralimitant de les seves funcions, perquè, ha reblat, la seva única tasca és conduir el partit a un congrés extraordinari en el qual elegir la nova direcció.

No és la primera vegada que Ocón  –'número dos' a la federació que dirigeix ​​l'ex secretari d'organització de Pedro Sánchez, César Luena– discrepa d'una decisió de la gestora. En les reunions que ha tingut aquest òrgan des que va ser creat l'1 d'octubre ha defensat que la decisió de passar del 'no' a l'abstenció s'havia de sotmetre a la militància, cosa que Javier Fernández va descartar en rodó.

Ara també es desmarca de la resposta donada a la decisió del PSC de reafirmar-se en el seu 'no' a Rajoy, malgrat que el comitè federal del PSOE va decidir diumenge passat que s'abstindrà en una segona votació.

Després de l'anunci del consell nacional dels socialistes catalans, Ferraz va enviar un comunicat en el qual subratllava que no existeix "cap justificació" perquè el PSC no voti d'acord amb el que es va decidir el diumenge i avisava que la seva decisió suposa la "ruptura unilateral a la lleial i reeixida unitat d'acció entre els dos partits".