L’expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas, ha intervingut aquest dissabte al Consell Nacional del partit demòcrata, on ha animat tots els ciutadans a anar a votar l'1 d’octubre vinent.

En aquest sentit, Mas ha assegurat que és “molt important” que al referèndum hi hagi una participació massiva i més gran que al 9-N, ja que això donarà “una nova legitimitat democràtica a Catalunya”. “I les noves legitimitats socials i democràtiques són les que canvien els marcs legals”, ha afegit.

Mas ha avançat que, a partir d’ara, se’ls acusarà d’incomplir la llei i que se’ls presentarà “com a insurrectes” que treuen endavant “un cop d’Estat”. No obstant això, ha assenyalat que aquesta expressió a ell li porta el record de “Tejero, Armada, Milans del Bosch, els que van entrar fusell i metralleta en mà en el Congrés”, però que en cap cas ho relaciona amb “urnes a Catalunya amb gent pacífica”.

L’expresident català també ha avisat que a la campanya de la consulta s’hi sumarà “la de la por” i ha instat a oposar-s'hi amb “la de la il·lusió”. Segons Mas, es tracta "d’arriar la bandera de la por i enarborar la de la il·lusió”.